Katsoin tänään pitkästä aikaa tv:stä leffan. Satuin vahingossa kääntämään tv:n The Voice/TV Viisi - kanavalle ja sieltä alkoi juuri elokuva, jonka nimen olin kyllä aiemmin kuullut, mutten tiennyt etukäteen yhtään, millainen se olisi sisällöltään.

KATE&LEOPOLD

Joka puolella arvosteluissa romanttiseksi mössöksi haukuttu romanttinen komedia Kate & Leopold teki kuitenkin minuun yllättävänkin suuren vaikutuksen. Pidin pääosien esittäjistä (Meg Ryan=Kate, Hugh Jackman=Leopold), itse tarinasta ja myös sen hienoisesta komiikasta. Mutta, minähän olenkin romanttinen sielu, enkä kyyninen elokuvakriitikko.

Leopold on 1800-luvulta nykyhetkeen vahingossa joutunut Herttua.

Leopold rakastuu uranaiseen (Kate) ja ystävystyy myös hänen veljensä kanssa.

Kate on ihmeissään miehen kohteliaasta ja huomaavaisesta käytöksestä, sillä hän on tottunut nyky-New Yorkissa täysin erilaisiin miehiin. Kate on itse piinkova liikenainen, jota hänen pomonsakin tituleeraa "vähemmän naiselliseksi".

Kate pestaa Leopoldin yhteen projektinsa mainokseen suurella menestyksellä ja sillä seurauksella, että hänelle povataan New Yorkin toimiston johtajuutta. Heille tulee kuitenkin kiistaa siitä, onko rehellistä mainostaa tuotetta, jonka tietää maistuvan kaikkea muuta kuin hyvälle. Kate luovuttaa ja antaa Leopoldin ymmärtää, että heillä oli mukava viikonloppu yhdessä, mutta he eivät voisi jatkaa, koska ovat niin eri maailmoista.

Juuri kun Kate saa tietää, että hänet valitaan firmansa uudeksi johtajaksi, hän kuulee myös, että Leopold on palannut takaisin omaan aikaansa ja tajuaa, että vielä enemmän kuin ylennystä, hän haluaa päästä rakkaansa luokse. Niinpä hän rohkeasti syöksyy korkealta sillalta alas aikaportaalin ollessa vielä raollaan ja päätyy viime hetkellä juhliin, jossa Leopoldin pitäisi ilmoittaa, kenet hän ottaa vaimokseen...

Leffalle pisteitä: ****