Riviera 11.9.1997

Seuraavakin lomapäivämme alkoi varhain aamulla bussimatkalla.  Tällä kertaa naapurikylä Arma di Taggian kautta Ranskan puolelle.

Arma di Taggia
 

 

Ensimmäinen kohteemme sijaitsi merialpeilla ja oli pieni "menneisyyteen jäänyt" St Paul.

 


Ihastuttavan kaunis ja hiljainen kylä, jossa oli upeita vanhoja rakennuksia, kapeita kauppakujia, kiviportaita, kauniita kukka-asetelmia ja niin pysähtynyt tunnelma, ettei olisi uskonut siellä ketään asuvan, jos ei turistiryhmiä olisi silloin tällöin tullut vastaan.

 

 

 

Kun olimme tutustuneet tähän pieneen ihanaan vuoristokylään, oli aika laskeutua takaisin Rivieran rannikolle ja aivan toisenlaisiin tunnelmiin ja maisemiin. Kansainvälinen filmifestivaalikaupunki Cannes odotti valloitustamme.

 

 

Cannesin filmifestivaalipalatsi
 

Kuuluisien näyttelijöiden kädenjäljissä...
 

Ehdimme nauttia vielä pikaisen ostoskierroksen jälkeen ihanista jäätelöistä.
 

Oli aika iso tuutti, kun kädet eivät yltäneet ympäri, mutta maistui ikävä kyllä pahville!

 
Kyllä Cannesissakin osattiin prameilla.

Good bye, Cannes!
 

Jälleen porhalsimme pikavauhtia, tällä kertaa toiseen kauniiseen Rivieran kaupunkiin, Nizzaan.
 

Jo bussista, ajaessamme La Promenade des Anglaisia kohti kaupunkia, piti napsia kuvia, sillä maisemat olivat satumaisia.

 

Nizzan upea azulin sininen meri ja rantaviiva
 

Kaikki huhut ja kertomukset Nizzan sinisyydestä ovat täyttä totta. Missään muualla koko Rivieran rannikolla ei ole tällaisia värejä!

Kiertelimme ensin rannalla ja siirryimme sitten kaupungin kapeille kujille, joita reunustivat ihanat liikkeet ja monet, monet katukahvilat. Ehdimme jälleen pikku ostoskierrokselle, ennen kuin oli jälleen aika jatkaa matkaa. Lopuksi istahdimme cappuccinoille ja kirjoitimme pikaisesti muutaman kortin Suomeen, ennen kuin "kotimatka" Italiaan alkoi.

jatkuu...