Jo kolmas viikko joulukammassa.

Se tarkoittaa, että enää kaksi viikkoa ja on jouluaatto.

Joulukeleiksi ei kyllä voi sanoa tämän hetkistä säätä. Välillä maa on musta ja sataa vettä, välillä räntää ja sitten taas vähän lunta. Juuri nyt on eiliset lumet sulamassa. Illalla alkoi jo räntäsade ja tänään on tullut silkkaa vettä. Siihen pientä tuulta lisäksi, eikä paljon ole huvittanut edes ulos lähteä. Haukkukin käy juuri ja juuri ulkona tarpeillaan ja taas äkkiä sisään lämpimälle matolle uneksimaan.

Joku on jo nähnytkin muissa yhteyksissä hienon viime sunnuntaina ostamamme piparitalon (auto ja matkailuvaunu), mutta innostuin kuvaamaan sen vielä tänään uudelleen. Muutoin joulu ei sitten juurikaan näy ainakaan meillä.

Kalenterista avattiin aamulla kuitenkin jo kymmenes luukku ja suklaan takaa paljastui hauska Hemuli!

Eilen illalla Kauppatorilla oli Joulutorin avajaiset ja olisin tosi mielelläni lähtenyt katsomaan ainakin Ressun ja Jussin esiintymistä, mutta älytön räntäreuhkasade ja tuulen myräkkä saivat jäämään kiltisti kotiin. Tänään olisi vuorossa eilen "Tartu mikkiin" -ohjelmassakin vieraillut Tommi Läntinen, mutta jos tuo jatkuva vesisade ei lopu, jää sekin näkemättä. Tommin keikoilla olen kyllä käynyt vuosien varrella jo niin monta kertaa, että yksi väliin jäänyt ei hirveästi harmita.