Ensimmäinen osuus keskittyy Euroopan ihmeisiin (1-29)

4. Edinburgh Castle

Tiesitkö että…

- Skotlannin kruunu (1540) on tehty Skotlannin kullasta ja siinä on 94 helmeä, 10 timanttia ja 33 muuta jalokiveä.

- Edinburghin linnan esplanadilla sijaitsee pieni suihkukaivo paikalla, jossa aikoinaan mestattiin noitia.

- Linna seisoo uljaana kauan sitten sammuneella tulivuorella, korkealla basalttikalliolla, paljon muuta Edinburghia ylempänä. Paikalla on todennäköisesti ollut linnoja aina rautakaudelta lähtien.  Nottinghamin kuningas Edwin rakennutti linnoituksen uudelleen 600-luvulla ja noin 400 vuotta myöhemmin Malcolm III ja hänen kuningattarensa Margaret asettuivat sinne asumaan. Tämän linnan kappeli on kaupungin vanhin rakennus. Sen jälkeen linnaa on rakennettu vähä vähältä uudestaan 700 vuoden mittaan monia muutoksia tehden.

 

Kuningas Daavidin tornina tunnettu L-kirjaimen muotoinen osa rakennettiin Castle Rockin kukkulan kaakkoisnurkkaan ja yhdistettiin myöhemmin 1500-luvulla rakennettuun Half Moon Batteryyn, joka tehtiin korotetulle tasanteelle puolustamaan linnan kaakkoispuolta.

Linnan alueella sijaitsee myös Skotlannin kansallinen sotilasmuistomerkki. 1603 Kuningas Jaakko nousi Englannin valtaistuimelle ja siirsi hovinsa Lontooseen. Sen jälkeen entisestä Kuninkaan linnasta Edinburgh Castlesta tuli monarkin silloin tällöin käyttämä majapaikka, joka palveli etupäässä linnoituksena ja vankilana.