6. päivä (viides kokonainen)

Tänään "pyhitimme" suurimman osan päivästä British Museumin (osoite: Great Russell Street) tutkimiseen. Sen valtava kokoelma maailmanhistorian aarteita on niin mielenkiintoinen, että siellä voisi viettää viikkoja, eikä siltikään olisi nähnyt vielä kaikkea. Sen lisäksi upea kirjasto ja matkamuistomyymälä vie hurjasti aikaa, jos ne aikoo käydä läpi kokonaan. Yritimme parhaamme ja tällä kertaa mm. muumio-osasto sai meiltä paljon huomiota osakseen... 

britishmuseum95.jpg

Patsas Egyptistä
brmuseumegypti.jpg

Nereidien Monumentti
nereidienmonum.jpg

Älyttömän korkeasta toteemipaalusta vain puolikas mahtui kuvaan... 
toteemi.jpg

Käveleviä(kin) muumioita tutkailtiin... :)

muumio.jpg

Matkamuistojen ja museokahvilassa nautittujen cappuccinojen jälkeen kävelimme kohti Tottenham Court Roadia. Matkalla näimme paljon upeita talojen julkisivuja ja erityisesti minua viehätti nämä eriväriset ovet taloissa.

Suosikkini punainen
reddoor.jpg

Iltapäivällä kävimme tutustumassa Piccadillyn lähellä olevaan upeaan Jermyn Streetiin ja sen houkutteleviin näyteikkunoihin. Sisään ei ollut asiaa, sen verran herraskaista ja kallista aluetta se on... 

Jermyn Street
jermynstreet.jpg

Lopuksi kuitenkin uskaltauduimme poikkeamaan sisälle jo aiemmin kuvattuun, Piccadilly-kadulla sijaitsevaan, hienoon Fortnum&Mason tavarataloon, jossa on vahtimestarit ovella ja palvelu kuin kuninkaallisille.

Kävelyretkemme päättyi metroasemalle ja sukelsimme jälleen maan alla toiselle puolelle Lontoota, Towerin linnan maisemiin.

Tower of London
tower95.jpg

Kävelimme pikkumatkan Towerin sillalle, josta ihailimme hämärtyvää Lontoon iltaa ja Thamesjoen ympäröiviä maisemia.

towerbridgeiso.jpg

Lontoon kuuluisat punaiset bussit
redbuses.jpg

Palasimme kaksikerroksisella bussilla (Double Decker) takaisin Piccadilly Circus aukion laidalle.

Iltaa vietimme hotellimme edessä Piccadillyllä, istuskellen kuuluisan Eros patsaan juurella ihmisiä katsellen ja Lontoon ainutlaatuisesta ilmapiiristä nauttien.

jatkuu...