LONTOO 25.5.1996

Jo yli viikko on vierähtänyt Lontoossa ja tuntuu, että olimme vasta tulleet. Tänään olisi ohjelmassa mm. markkinoita ja kanaaliajelua.

Ensimmäinen kohteemme oli minullekin uusi tuttavuus, eli Portobello Roadin markkinat.
 

Aikaisesta aamusta huolimatta, katu oli jo täynnä myyjiä ja turisteja, ehkä paikallisiakin. Kadun alkupäässä oli siistiä ja kalliimpaa tavaraa, mutta mitä "alemmas" katua kävelimme, sitä epämääräisemmäksi ja nuhruisemmaksi kojut ja ympäristö kävi. Kerrankin markkinat, josta voimme sanoa, ettemme ostaneet yhtään mitään!

Sen kunniaksi päätimme tehdä heti toisenkin ihan uuden jutun ja tilasimme ensi kertaa Lontoossa taksin!
 

Hyppäsimme kyytiin ja annoimme osoitteeksi Little Venicen eli Regent Canalin rannan.

Perillä porhalsimme varaamaan yksisuuntaisen kanaalivenematkan Camden Towniin, Camden Lockin ainutlaatuisen tunnelman omaaville markkinoille.

Little Venice/Regent Canal
 

Jason’s Trip jokilaiva, jolla matkustimme kanaalilla
 

Maisemia matkan varrella
 

Chinese Restaurant
 

Camden Lock
 

Camden Town
 

Minä nautin joka hetkestä sekasortoisen Camdenin hippipunkkarihörhökatutunnelmissa, mutta ystäväni katseli silmät ammollaan meininkiä, ja oli jatkuvasti valmiina juoksemaan karkuun. Myöhemmin hän sanoi, ettei ole eläessään pelännyt missään niin paljon!

Kun markkinat ja Camdenin ihanat katukaupat oli tutkittu, oli aika palata "turvallisempaan" Lontoon keskustaan. Tämä ei vielä shoppailu ja markkinahulluille suinkaan riittänyt, vaan seuraavaksi päätimme tsekata vielä sen päivän Carnaby Streetin meininkiä. Ohitimme myös ihastuttavan näköisen Liberty tavaratalon, joka pitää aina kuvata uudelleen hauskan ulkonäkönsä vuoksi.

 

Palatessamme ostoskierrokselta kohti hotellia, tarkoituksenamme poiketa Pizza Hutin antimilla, tapasimme jälleen jo tutuksi tulleet säkkipillipiiparit...

 

Päivän saldo pähkinänkuoressa

jatkuu...