Uusi matka alkaa...

LONTOO 1996

18.5. - 1.6. 1996

18.5.1996
Olimme varanneet kaksi viikkoa aikaa ja olinkin Lontoossa jo kolmannen matkakaverin kanssa. Tällä kertaa mukaani lähti ”Sanna” (nimi muutettu), joka niin ikään oli ensimmäistä kertaa Englannissa. Siispä ohjelmaan kuului taas ensin ne "pakolliset" nähtävyyden. Juuri siksi olin päätynyt kahteen viikkoon, että ehtisin nähdä tällä kertaa myös paljon uuttakin.

Matkalaukut eivät riittäneet alkuunkaan, niin hurjaa shoppailua se kaksi viikkoa oli. Hirvitti palatessa lentokentän laukkupunnitukseen meno, mutta se on sitten jo kokonaan eri tarina, jonka kuulette sitten matkan lopussa.

Matkalla lentokentältä kohti Lontoota. Ennen kuin ehdimme edes Lontoon keskustaan, tuli jo "yrjö" (george)...

The George

 
Ensimmäisen viikon kulutimme tossun pohjia vaellellen pitkin poikin Lontoon katuja ja katsellen minulle sekä uusia, että jo tuttuja nähtävyyksiä. Lontoon shoppailukadut tulivat tutuksi myös kaverilleni ja laukkujen täyttyessä kukkaro laihtui kovaa vauhtia!

Meillä oli tulopäivänä hieman aikaa, emmekä suinkaan viettäneet sitä hotellissa. Ehei…

Piccadilly Circus; Kaikkihan alkoi tietysti täältä, niin kuin joka ikinen kerta kun Lontooseen lähdetään...


Ei siinä nokka kauaa tuhissut, kun lähdimme hotelliin kirjautumisen jälkeen jo tekemään pienen tilannetarkastuksen Lontoon keskustaan.

Säkkipilli tervehti meitä aivan hotellimme ikkunan läheisyydessä ja soitosta saimme nauttia usein aamuin ja illoin, kun huoneessa olimme...

 
Kävelimme tällä kertaa heti ensimmäisenä Leicester Squarelle, koska edelliskerralla se jäi vähän vähemmälle huomiolle.

Leicester Square
 

Tämä puistoaukio on monen suuren discon, yökerhojen ja elokuvateatterien, sekä ruokapaikkojen rypäs, jossa varsinkin nuoret viihtyvät iltaisin ja aina aamun sarastukseen saakka. Aukiolta löytyy Empiren lisäksi myös jättimäinen Odeon. Myös Half Price Ticket booth (kuvassa keskellä, patsaan takana oleva matala rakennus) on täällä. Sieltä voi hyvällä tuurilla saada saman päivän musikaali- tai teatterinäytöksiin kohtuuhintaisia lippuja.

Empire
 

Leicesteriltä jatkoimme kävellen matkaa ja päädyimme Trafalgar Squaren aukiolle.

Lontoon yksi tavaramerkki – punaiset puhelinkopit
 

Ostelimme matkalla kortteja ja Bootsista hieman iltaevästä hotellille ja niin oli ensimmäinen päivä illassa. Tai niin ajattelimme, kunnes hotellin palohälytys jymähti päälle ja koko valtaisa hotelli oli varpaillaan, että pitääkö lähteä kiireellä ulos, vai onko se jälleen yksi vääristä hälytyksistä, joita tuli luvattoman usein tässä hotellissa. Osoittautui sitten jälleen vääräksi. Joku oli käytävässä laittanut tupakaksi ja herkät hälyttimet eivät muuta tarvitse.

Kuvaruutukaappaus Piccadillyn Bootsista ja hotellimme etukulmasta, joka näkyy vain hieman (vaaleampi rakennus keskellä).

Illalla vielä ”häpesimme” suomalaisuuttamme, kun katselimme Euroviisuja tv:stä…! Jokainen voi miettiä, että miksi...

jatkuu...