Ainon matka jatkui tänään suosikkikohteeseeni Machu Picchulle. Minulla taas eilen alkanut metroajelu päättyy tänään Jubilee Line -metrolinjan entiselle päätepysäkille North Greenwichiin. Saimmekin jo häivähdyksen ensivaikutelmaa matkani ensimmäisestä kortista, jossa keikkui maailman suurin maailmanpyörä Thames joen rannalle rakennettuna ja juuri Milleniumia ajatellen. Tällä kertaa matkan päässä odotti vuosituhannen vaihteen Lontoon eräs mieleenpainuvimmista kohteista;

MILLENIUM DOME

Kokonainen maailma mahtui tuon mammuttikokoisen kupolin alle. Sen näyttelyihin sisältyi tietoa ja nähtävää kaikilta elämän alueilta. Tarjolla oli kaikenlaisia niin meiltä, kuin muualtakin: mielikuvia, muistettavaa, mietittävää, maisteltavaa sekä musiikkia, että mahtava päivän päätösshow.

Näyttelyt juhlavuonna 2000

Sisäpuolella suurta hallia oli 14 eri aihetta:

Keitä me olemme: Body, Mind, Faith, Self Portrait

Mitä me olemme: Work, Learning, Rest, Play, Talk, Money, Journey

Missä me elämme: Shared Ground, Living Island, Home Planet

Kun päivä on mennyt rattoisasti mahtavia näyttelyitä ja tapahtumia katsellen, voi poiketa paluumatkalla maanalaisesta maanpinnalle vaikkapa Manson House -asemalla ja haukata hetki raitista ilmaa kävelemällä Thames-joen ylitse uutta Millenium Bridge -siltaa myöten. Tate Modern -museolta se alkaa ja vastapuolella rantaa häämöttää maamerkkinä St Paul's Cathedral.