3. päivä (toinen kokonainen)

Heti aamiaisen jälkeen (kuten aina yleensäkin Lontoossa - hotellissaoloon kun ei aikaa tuhlata) suuntasimme kohti Baker Streetin nähtävyyksiä, joista ensimmäinen voisi olla vaikkapa metroasemalla olevat tutut hahmot.

Baker Street metroasema
bakerstreet.jpg

Kun nousimme kadulle metrotunnelista, seinäkuvien elävä versio olikin meitä jo vastassa.

Sherlock Holmes
sherlockholmes.jpg

Vanhoina Sherlock faneina pääsimme tietysti samaan kuvaankin, mutta se jääköön salaisuudeksi millainen siitä tuli...

sherlockfan.jpg
 
Moikattuamme Holmesia käännyimme Mary LeBon Roadille ja tallustelimme Lontoon yhteen kuuluisimmista nykynähtävyyksistä, Madame Tussaudin vahakabinettiin.

oldmmetussaudesite.jpg

Tällä kertaa kuvauksen kohteeksi pääsivät mm. Timothy Dalton alias James Bond
tussaudbond.jpg

Harrison Ford alias Indiana Jones
indianajones.jpg

Kun Tussaud kierros oli ohi, päätimme että pitää Holmesin kaupasta käydä hakemassa vähän salapoliisimatkamuistoja ja sen jälkeen poikkesimme vielä hänen nykyisin museona olevassa ”kodissaan” 221b. Baker Streetillä.

Aamupäivä oli kulunut rattoisasti ja pienen ruokailutauon jälkeen hyppäsimme metroon ja hurautimme toiselle puolelle Lontoota, vain poiketaksemme katsomassa ulkopuolelta Cityn aluetta ja St Paul's katedraalin jyhkeitä pylväsrivejä. Lopulta reitti kulkeutui takaisin hotellille ja viereiseen London Pavilionissa sijaitsevaan Rock Circus vahamuseoon, jossa vierailin nyt toista kertaa.

The King - Elvis
rockcelvis.jpg

Gloria Estefan
rockcgloriae.jpg

Kierroksen lopuksi näimme vahanukke-"liveshown" kuuluisien esiintyjien kappaleita kuunnellen. Paluutielle osui kiva pyöreä ikkuna, josta oli hauska näkymä Piccadillyn valomainoksiin ja Regent Streetin alkupäähän.

ikkunarockc.jpg

Iltapartio perienglantilaisia poliiseja valvoi Piccadillyaukion vilkasta iltaa, sen on painuessa kohti yötä. Pikkaisen harmitti täydellisen tilaisuuden tuhriminen. Pyysin ystävällisiä poliiseja poseeraamaan kuvaan ja he yllättäen suostuivatkin mielellään. Sitten kaikki menikin vikaan. Ensin huomasin, että kameran linssisuojus on paikoillaan ja räpelsin sitä aikani pois. Sen jälkeen he jo liikehtivät levottomasti kun huomasin, että paristot olivat kovin vähissä ja salama ei latautunut tarpeeksi nopeasti. Vihdoin he kyllästyivät odottelemaan ja sain kuvan vasta, kun he jo olivat kääntyneet juttelemaan keskenään. Nyyh!

policepdilly.jpg

jatkuu...