LONTOO 26.5.1996

Jälleen uusi aamu Lontoon sydämessä! Miten joka ikinen aamu voi herätä innoissaan uuteen päivään, vaikka edellisiltana on kaatunut lähes muumioituneena väsymyksestä sänkyyn ja ajatellut, ettei jaksa enää sekuntiakaan iänikuista kävelyä metrotunneleista toiseen, laiturilta toiselle, kohteesta toiseen, kaupasta toiseen!? Siitä huolimatta, ja kaikesta Piccadillyn yönäänistä piittaamatta nukuimme ikkunat auki kuin tukit aina aamuherätykseen saakka ja pirteinä kuin peipposet kapusimme muutaman kerroksen alemmas aamiaiselle. Voisarvia ja kahvia, voisarvia ja kahvia, sitten välillä pari rapeakuorista sämpylää ja marmeladia ja taas voisarvia ja kahvia! Siitä koostui meidän joka-aamuinen aamupalamme kahden viikon ajan. 

Tänään suuntasimme aamupäiväksi tutulle Queenswayn ostoskadulle Bayswateriin ja poikkesimme myös erääseen hyvin varustettuun lehtikioskiin vilkaisemaan päivän Helsingin Sanomat. Ei mitään uutta tai erityistä Suomessa, joten saatoimme jatkaa matkaa Queenswayn toisessa päässä sijaitsevaan Whiteleys ostoskeskukseen.

Whiteleys
 

Suuressa ostoskeskuksessa hurahti tunti jos toinenkin ja kukkaro keveni samaa vauhtia, kuin kantamukset painoivat lisää. Sormet sinisinä raahasimme muovipusseja takaisin hotellille vasta iltapäivän puolella.

Loppupäivä kului "piccasen piccadillyllä" ja sen lähiympäristössä.

"Panoramaa Piccadillyltä":
Tower Records, Piccadilly Circus

 

 
London Pavilion


Meidän hotelli; Regent Palace
 

Matkasimme myös alas Haymarketia, teatterialueelle, jossa sijaitsee myös The Phantom of the Operan esityspaikka;
Her Majesty's Theatre
 

Sieltä olikin ihan pikkumatka piipahtaa Trafalgarin kautta Admiral Archin porteista The Mallille...
 

...josta taas oli mukava pujahtaa viereiseen St James's Parkiin pikku lepotauolle "luonnonhelmaan".

St James's Parkin lintuparatiisi
 

 

 

Riittää jo se kuvaaminen! 
 

St James's Lake, taustalla Buckingham Palace
 

 

Kävelimme hiljakseen kohti Buckinghamin palatsia, jonka toisella puolella alkaa Green Park niminen suuri puisto.

Buckinghamin palatsi

Green Parkin upea portti
 

Kävelimme Green Parkin läpi aina Hyde Park Cornerille saakka, josta hyppäsimme maanalaiseen ja hurautimme jälleen kerran koivet kipeinä, mutta väsyneinä ja onnellisina hotellille, että jaksaisimme seuraavana aamuna ponkaista aikaisin aivan uudenlaiseen jännittävään seikkailuun... 

Olimmehan näet varanneet toisen viikon alkajaisiksi Eurostar junaliput Pariisiin. Kun maanantaiaamu koitti, olimme valmiina siis ylittämään rajan luotijunan vauhdilla, mutta se on jo toinen stoori, joka paljastuu kaikkine kommelluksineen huomenna. Kun on käyty kurkkaamassa Pariisin metkut ja meiningit, jatkamme taas Lontoon mitalla!

jatkuu...