Tästä se lähtee... :)

MATKAMUISTELMIA OSA 1

Aloitetaan kierros ensimmäisellä Lontoon matkallani. Aiemmin olin kiertänyt Suomea lomillani vuosina 1987-1990. Sitten oli aika lähteä haistelemaan maailmaa vähän etäämmältä...

Matkakertomus etenee päivä päivältä (yleensä yhden päivän kerrallaan, mutta poikkeuksiakin ehkä tulee).

Tarinoita ja kuvia saa kommentoida vapaasti, kysyä ja ihmetellä. Ihan mitä nyt mieleen milloinkin tulee!

Kaikki kuvat: Copyright Inkataika (taiska.net)

LONTOO 1991

Ensimmäistä kertaa Lontoossa! VIHDOINKIN! Olin koko pienen elämäni haaveillut tästä hetkestä ja kerran jo ollut aikeissa lähteäkin, mutta silloin matka kaatui matkanjärjestäjän puolelta tilauslennon peruuntumiseen. Nyt se oli vihdoin kuitenkin totta! Ongelma oli vain se, että viikko ei varmasti riittäisi mihinkään! Oli niin paljon nähtävää ja koettavaa.

Teimme ystäväni kanssa suunnitelmat joka päivän varalle jo kotimaassa, ettei aikaa tuhraantuisi sitten perillä ohjelman miettimiseen. Havaitsimme pian käytännössä, että olimme olleet järkeviä. Nyt meillä oli heti aamusta jo selvä tieto mitä tekisimme kyseisen päivän aikana, joten pääsimme suoraan vauhtiin heti aamiaisen jälkeen.

Oli tietysti täysin mahdotonta ehtiä kaikkea haluamaansa viikon aikana, mutta kaikki se mitä suunnittelimme, myös teimme.

Kuvittele: RockCircus, Madame Tussaudin vahakapinetti, Towerin silta, Towerin Linna, BigBen, Piccadilly Circus, Covent Gardenin markkinat, St Paulsin Katedraali, Päivämatkat Lontoon ulkopuolelle, kuten Windsoriin, Canterburyyn ja Leedsin linnaan jne. jne.

1.päivä
Majoituimme hotelliin Bayswaterin kaupunginosaan, lähelle sen pääkatua Queenswayta.

Queensway


Ensimmäisenä retkipäivänä lähdimme opastetulle Lontoon kiertoajelulle, koska olimme ihka ensimmäistä kertaa kaupungissa.  Halusimme saada jonkinlaisen yleiskuvan kaupungista, että loppuaika olisi helpompi suunnistaa siellä ominpäin ja ehkä saisimme joitakin hyviä lisävinkkejäkin vielä suunnitelmiemme lisäksi.

Big Ben


Big Ben, Piccadilly Circus, Towerin linna ja Thames, sekä St Paul's:in katedraali olivat reitin varrella ne kuuluisimmat nähtävyydet.

Piccadilly Circus


Loppupäivän kiertelimme kaupungilla ominpäin ja poikkesimme kahville ja syömään, sekä myös hiukan ostoksia tekemään.

Lopuksi suuntasimme Piccadilly Circuksella sijaitsevaan London Pavilion Rock Circus vahakabinettiin ja Quinness World of Recordsin näyttelyyn.  Kaikki oli niin uutta ja jännittävää, että hyvä kun myöhemmin muisti, mitä kaikkea oli tullut nähtyä ja koettua. Onneksi oli kamera matkassa, joten paljon jäi muistoja mukaan.

Rock Circus

Osa vahanukeista oli todella aidon näköisiä, osa taas selkeästi "väkisintehdyn" näköisiä. Päätelkää itse, kumpaa alla oleva edustaa! ;)

George Michael

Tapanani on aina ollut myös kirjoittaa jonkinlaista matkapäiväkirjaa, joten vuosienkin jälkeen voi palata tapahtumiin, jotka muuten ehkä olisi jo täysin unohtuneet.

jatkuu huomenna...