LONTOO 24.5.1996

Seuraavana aamuna kävimme varmistamassa ensitöiksemme, että Trafalgarin Nelson todella seisoi vielä ihan suorana ja paikoillaan, eikä huojunut, kuten edellisiltana pahasti näytti. Sen jälkeen kävelimme kohti Thames joen rantaa, jossa kuvasimme kohteita, joita emme ennen olleet huomanneet kuvata.

Tämä ei ollut syy eiliseen hämäryyteen, vaikka niinkin voisi kuvitella!

 

Mutta miten siitä huolimatta välillä tuntui edelleen, että leijuimme irti maasta...?! 

 

Eilen illalla olisimme epäilleet silmiämme myös tämän näyn nähdessämme! Ylipitkä Double Decker?

 

Kävelimme Embankment & Hungerford siltaa joen yli kohti Royal Festival Hallia, jonne päätimme poiketa ehkä myöhemmin. Ensiksi halusimme päästä kuitenkin elokuvan ihmeelliseen maailmaan, joten saapastelimme Museum of the Moving Imagen ovelle ja ostimme liput sisään.

Museo pitää sisällään kaikenlaista elokuvan historiaan liittyvää, mutta myös nykypäivän juttuja on mahdutettu mukaan.

Vanhaa elokuvarekvisiittaa ja kameroita
 

 

Paikassa pääsee itsekin näyttelemään kohtausta elokuvasta ihan livenä, jos vain kiinnostusta ja rohkeutta riittää.

Kivahan tämän hymyilevän kaverin vastanäyttelijäksi olisi ollut ryhtyä (hän jopa pyysi sitä!), mutta ei ihan niin huonolla englannilla viitsinyt riskeerata kuin meillä oli.
 

Myös uutistenlukijaksi Lontoon "kymppiuutisiin" on mahdollisuus pestautua.

 

Kävimme molemmat koelukemassa uutiset, ja toinen katseli ulkopuolella olevasta tv-ruudusta miltä se livenä näyttää! Hauskaa riitti niin meillä, kuin muillakin paikalle sattuneilla!  

Kun tulimme ulos museosta, oli Lontoon yli pyyhkäissyt sadekuuro ja edelleenkin hieman tihkutteli, joten päätimme poiketa sisään naapuriovesta, eli Royal Festival Hallin aulaan tutkailemaan kuuluisaa musiikkipaikkaa. Lopulta uskaltauduimme ulos sateiseen säähän ja kävelimme kauniin Jubilee Gardensin poikki maanalaiselle ja palasimme Piccadilly Circusilla sijaitsevaan hotelliimme hetkeksi tauolle.

Jubilee Gardens
 

Iltapäivällä saapastelimme Regent Streetillä sijainneiseen valtavaan Disney Storeen ihastelemaan kalliita - mutta ah! niin ihania tavaroita.

 

Palasimme Carnaby Streetin kautta hotellille, jossa ostosten tsekkauksen jälkeen lähdimme hetkeksi hotellin baariin iltaa istumaan. Ravintola Johnston'silla sattui olemaan Jazz-ilta ja aika vierähti nopeasti pullollinen hyvää valkoviiniä edessämme.

jatkuu...