Tällä kertaa Inkalandian uutiset meinasivat jo unohtaa luvanneensa kirjoittaa myös Marjukan upeasta uutiskuvasta. Tämä uutinen on kuitenkin aina niin ajankohtainen, että ehkä "parempi myöhään, kuin ei silloinkaan" -ajattelu sallitaan tässäkin tapauksessa.

Etelä-Afrikan pienten viidakkokylien alkuasukkaat ovat päättäneet joukolla rakentaa jo etukäteen tulevien tiukkojen tupakointisäädösten vuoksi paikallisiin kyliin yhteisiä tupakointitiloja, joissa kaikki itseään myrkyttävät voivat käydä joukolla pössyttelemässä. Näitä kaislakattoisia rakennelmia sallitaan vain yksi/kylä ja jos joku sattuisi tuikkaamaan katoksen tuleen, uutta ei enää rakenneta. Silloin koko kylän tupakoiva väki joutuisi ehdottomaan tupakointikieltoon. Katokset on rakennettu tarkoituksella sellaisiksi, että ne syttyvät helposti niin tupakan tumpeista, kuin liiallisesta auringonporotuksestakin. Tällä yritetään edistää pysyvää tupakointikieltoa mahdollisimman laajalla alueella.

Terveysviranomaisilla onkin jo hyviä kokemuksia näiden katosten tuomasta hyödystä, sillä jotkin tupakoimattomat kyläläiset ovat hakeneet vaikutteita kaukaa Suomesta ja alkaneet joka vuosi sytyttämään näistä katoksista juhannuskokkoja. Nämä rakennelmat palavat helposti ja näkyvät kauas ja jos sattuisi olemaan kovin kuiva aika, vettäkin on sopivan lähellä estämään palon laajeneminen. Näin kyseinen kylä joutuu juhannuksen aikaan lopettamaan tupakoinnin ja vain muutto toiseen kylään, jossa katos on vielä jäljellä, mahdollistaisi jälleen myrkkypötköjen käyttöön oton.

***

Jotta hyvät uutiset eivät loppuisi, voit jatkaa Marjukalta saamaani haastetta alla olevan kuvan pohjalta; ilmoita jutustasi, jotta mekin voimme tulla lukemaan hyvät uutiset.

Tässä ohjeet:

1) Kirjoita kuvasta hyvä uutinen ja julkaise se. Jollei huvita, niin haasta toki joku sijaiseksesi.
2) Valitse jokin omista kuvistasi uudeksi haastekuvaksi.
3) Julkaise kuvasi ja haasta muita.
4) Tämä on leikkiä.