Matka jatkuu tänään Skotlantiin (Scotland) (S), mutta minäpä koukkaankin tällä kertaa Saksan kautta, sillä sillä on kummasti ollut kerta toisensa jälkeen erityismerkitys elämässäni!Cool

Skotlanti on eräs kiehtovimmista maista maailmassa. Sen salaperäiset nummet seikkailuineen tulivat tutuiksi jo lapsena kirjoista. Säkkipillit, kiltit ja linnat ja nummet ovat sen erityispiirteitä. Sir Walter Scott mitä todennäköisimmin sen kuuluisin kirjailija. Olen ylpeä voidessani kertoa, että tunnen erään hänen jälkeläisensä suoraan alenevassa polvessa! Nauru

Saksa on maa, joka on aina jakanut minut kahtia. Se saa aikaan ristiriitaisia tunteita, sekä myönteisiä, että kielteisiä, enkä oikeastaan tiedä, miksi. Oli miten oli, elämä on päättänyt, että minun on päästävä ennakkoluuloistani, kun se on kerta toisensa jälkeen laittanut eteeni jotain, joka on pakottanut tutustumaan ja tuntemaan tuota maata ja sen kulttuuria aina vähän lisää!

Saksa tuo tietysti aina ensimmäisenä mieleen Hitlerin ajan, mutta myös monia suuria nimiä nykyajasta vähemmän kielteisin soinnein. Scorpions, Modern Talking, Sandra, Michael Schumacher, Martin Schmitt jne. Kaikki enempi vähempi tunnettuja nimiä, jotka ovat kolahtaneet tavalla tai toisella minuunkin.

Upein koskaan kuulemani saksankielinen laulu tulee tässä:

 

Ihan toisenlaista musiikkia esittää iki-ihana Scorpions, jota olen kuunnellut niin kauan, kuin muistan sen olemassa olleen.