LONTOO 1.6.1996

Viimeinen tilaisuus verestää muistia ja tehdä pikku kierros ympäri iki-ihanaa kaupunkia, ennen kuin jälleen olisi aika palata Suomeen. Aamulla hyppäsimme siis heti aamiaisen ja huoneen luovutuksen jälkeen metrotunnelien uumeniin...

"Bakerlooline Piccadillyltä Embankmentiin ja...
 

...Circlelinella Towerhilliin..."
 

Ei tahdo vielä kotiin!! 

Vielä viimeiset silmäykset Tower Bridgelle ja Towerin linnaan.

Yeoman Warders eli Beefeaters ovat Towerin linnan virallisia vartijoita ja turistien opastajia.
 

Pian oli aika lähteä takaisin hotellille ja valmistautumaan matkalle kotiin.

Hyvästelimme myös erään uuden Italialaisen "ystävämme" Ottavion, jolle kävimme lähtiäisiksi ostamassa kahvit ja donitsin tästä hotellin vieressä sijainneesta donitsibaarista. Tämän lähemmäs Sherwoodin metsiä ei sitten päästykään (Dunkin’ Donuts sijaitsee Sherwood Streetilla, ihan Piccadillyn kupeessa).
 

Sen jälkeen oli sanottava jälleen kerran: Good Bye London! We will miss you!

Englannin ilmatilassa
 

Tämän kerran matkasta voisi kirjoittaa vaikka romaanin, mutta parasta vain todeta lopuksi, että lentokentällä kävi mieletön munkki, kun tarjouduin auttamaan erästä lähtöselvitysvirkailijaa. Nuori suomalaispoika ei ymmärtänyt mitä virkailija hänelle yritti selvittää. Opastin pojan viemään matkatavaransa pistokokeeseen, eli lähempään tarkastukseen, jotka tietokone valitsee summittaisesti. Olin itse joutunut siihen aiemmin, joten tiesin mistä oli kyse. Virkailija oli kiitollinen avusta ja siitä hyvästä meidän 100 kilon matkalaukut (puolet yli sallitun painorajan) saivat ilmaisen kyydin takaisin Suomeen!!

Lontoon metrokartta
 

 

THE END