3. päiväTänäänkin oli tiedossa kokopäivä retki Lontoon ulkopuolelle. Tällä kertaa suuntasimme ensin Canterburyn kaupunkiin ja tutustuimme siellä mm. kuuluisaan katedraaliin ja kaupungin vanhaan osaan, jonka jälkeen paluumatkalla poikkesimme vielä Leedsin linnaan. Matkan päätteeksi poikkesimme iltapäiväteelle Marlborough -nimiseen pikku kaupunkiin.


Aamulla ajelimme Hyde Park -puiston vierellä kulkevaa Bayswater Roadia Marble Archille, josta kuvan nappasin bussin ikkunasta liikennevaloissa.

Canterburyyn saavuimme hyvissä ajoin aamupäivällä. Kävimme tietysti ensin katsomassa mahtavan kokoista katedraalia, kuten asiaan kuuluukin.

Canterbury

Sen jälkeen meillä oli hetki aikaa ominpäin tutustua vanhaan kaupunkiin. Ihan viehättävä paikka olikin, mutta jälleen kerran oli sateinen ilma, joten se vähän himmensi muuten mukavaa kierrostamme.Leedsin linna oli upea päältä ja vaikuttava sisältä.

Linnan sisäpihallaLinnaa kiersi leveä vallihauta, jossa joutsenet saivat rauhassa uiskennella.

Myös mustia joutsenia näimme ihka ensimmäistä kertaa elämässämme.Kävimme Leedsissä myös papukaijapuistossa tekemässä pikaisen kierroksen.

Paluumatkalla poikkesimme iltapäiväteelle ja sen jälkeen oli aika jo ajella takaisin hotelleillemme.

Illalla päätimme lähteä vielä pienelle puistokävelylle Hyde Parkiin. Hotellimme sijaitsi Bayswater Roadin varrella, joten ei tarvinnut kuin ylittää katu ja olimme jo puistossa. Sateisen päivän päätteeksi oli kiva kävellä raikkaassa, laskevan auringon valaisemassa puistossa ja viettää rauhallista iltaa.

Kuva Hyde Parkista Serpentine järven rannalta.


Pitkän päivän ja raittiissa ilmassa kävelyn jälkeen alkoi olla jo huutava nälkä. Palasimme lopulta Bayswateriin, Queenswayn varrella sijaitsevaa pizzeriaan iltapalalle, jonka jälkeen hotellin sänky jo kutsuikin mukavasti. Oli ollut jälleen kiva ja erilainen päivä...


jatkuu...